Vad var bättre förr?

Hemma tidigt och sitter vid matbordet för att jobba igenom lite planer, samt försöka tänka i lite nya banor. Självklart är musiken närvarande. I det här fallet med listan ”All Those Ladies”. När Ellie Gouldings stämma tränger igenom tankeverksamheten i låten ”Vincent” tar jag en kort paus.

Inser med detsamma hur otrolig hjärnan är och vilka samband som synapserna bildar. Samtidigt som jag lyssnar på Ellie och hennes fantastiska röst är tankarna tillbaka till Julio Iglesias och hans version av låten från snart tre decennier sedan. Don Mclean är nästa objekt i tankekedjan och hans originalversion från tidigt 70-tal är i fokus för en kort sekund. Sen är det på väg att följa en lång kedja av tankar om förr vs nu. Men, jag sätter medvetet stopp för den vandringen. Jag älskar det som är här och nu. Fascineras självklart över hjärnans kraft och funktion, samt hur jag kan styra tankarna för att hitta rätt känsla.

Med åldrandet intresseras jag alltmer av hjärnan. Läser just nu boken ”Att möta personer med demens” av Anna-Karin Edberg. Kan även rekommendera en TED Talk av Lisa Genova för den som vill ha enkla tips på att minimera risken för Alzheimer’s.

 

En reaktion på ”Vad var bättre förr?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.