Åsiktsfiltrering

Filosoferar lite över ofiltrerad åsiktsproduktion och propagandaspridning på sociala medier i allmänhet och Facebook i synnerhet. Har alltmer börjat tillämpa ”antirökningsmetoden” även på Facebook. Jag har hela livet varit extremt störd av rökning. Har själv inte rökt och vill inte utsättas för rökattacker av andra. Därför gör jag medvetna val att undvika rök. Det jag tillämpar på Facebook är att ta bort kontakter som släpper ut åsiktsgifter som är skadliga för min hälsa.

För, jag tänker som så att för rökare som vill sluta finns olika substitut som plåster, tuggummin med mera. Värre är det för tokjönsarna. Har gjort lite research på nätet och hittar inga antiindoktrineringsplåster eller humanistiska-IQ-tuggummin som motmedel mot fundamentalistisk pest (oavsett färg/symbol på eländet).

Som avslutning i min filosofiska tråd vill jag klargöra att de kontakter som själva tänker, värderar och formulerar egna åsikter helt undantas min ”antirök-agitation”. Oavsett om deras slutprodukt går emot mina värderingar så uppskattar jag tänkande individer. De hjälper mig att förstå hur ”den andra sidan” tänker. Istället för att sätta punkt slutar jag med egen betraktelse:

Fundamentalistiska rättesnören är extremt elastiska
Förespråkarens tolkningsmöjligheter är smått fantastiska!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.