Sommarens läsning

Ett litet urval av böcker som jag har läst under sommaren och korta omdömen. Har sparat den allra bästa boken till sist.

Även om ”Tom Clancy” står som författare så är det inte så. Det är för mig en okänd författare som skriver på licens av Tom. Boken är späckad med action och USA-glorifiering, men det finns något där ändå som gör att jag läser hela.

En ”gammal” goding som jag valde att läsa om efter en herrans massa år. Boken håller även efter så många år och Håkan Nesser har ett språk som förför och berör.

En djup bok om livet och mänsklighet. Huvudpersonen ska hålla i en litterär gestaltningskurs i Aten och möter en mängd olika personer som hon resonerar om livet med. En mycket bra bok om existens, kärlek och andra små frågor.

Sommarens bottennapp i sällskap med ”En perfekt storm” av Butler & Grimwalker. John Le Carré har skrivit en del spännande thrillers och jag såg fram emot ”En fri agent”. Men, boken är extremt blajig och har ingen som helst tråd eller tanke.

Sommarens i särklass bästa (skönlitterära) läsning. En vacker skildring av osäkerhet, mindervärdeskomplex, livsutforskande och kärleken som hittade fel vägar.

En både rolig och sorglig betraktelse över en bokhandlares antikvariat och vedermödor.

En amfetaminknaprande läkare som hamnar i en terrorutredning efter en misstänkt sprängning/storbrand i en av Stockholms signaturbyggnader. Det är Säkerhetspolis, öststats-gangsters, drogmissbrukande svenskar och poliser på båda sidor om lagen i en salig blandning. Bra bok.

Sommarens absoluta hit. En (facklitterär) bok om vanor och hur både indivier, organisationer och samhällen kan tänka kring vanans makt. Boken är exemplifierad med en hel mängd människor som får vara exempel och det är en del mycket starka porträtt/livsöden. Boken berör, utbildar och ger ledtrådar till hur man själv kan göra vanans makt till verklig livsmakt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.